Π.Φ.Σ. Σεπτέμβριος 12 Print E-mail
Friday, 21 September 2012 10:31

         

Αρ. πρωτ.    37                                     Τρίπολη   21-09-2012

           Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17-09-2012, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και ανησυχία για την πρόταση του Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς την Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. στις 15-09-2012 για άρση της αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

 

Συνάδελφοι τι υλοποιήθηκε από το διεκδικητικό πλαίσιο της Γ.Σ. του Π.Φ. Σ. στις 25-8-2012;

 Οι πληρωμές έξω από συμβατικούς χρόνους, ο συμψηφισμός χρεών με εφορία , ο Τειρεσίας, η πιστωτική πολιτική των Φαρμακοβιομηχάνων …;

Από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας χαρακτηριστήκαμε εκβιαστές, προνομιούχοι, γιατί είμαστε προστατευμένο επάγγελμα, απειληθήκαμε για ατομικές συμβάσεις και για εφαρμογή φιλελεύθερων μέτρων (supermarket…) Απαίτησαν να άρουμε τις κινητοποιήσεις για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Υπουργείου…

Παρ όλα αυτά η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας με πλειοψηφία αποφάσισε να σεβαστεί την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ. ( με την οριακή πλειοψηφία) γιατί πιστεύει ότι στη δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να είναι ενωμένοι, αλληλέγγυοι, δυνατοί για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και να μην δώσουμε σε όσους καραδοκούν την χαρά της πολυπόθητης διάσπασης.

 Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. θα παλαίψει για την υλοποίηση μέτρων (Τειρεσίας, συμψηφισμός..) μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη.

Συνάδελφοι αφουγρατιστήτε τους συναδέλφους σας και ας αγωνιστούμε όλοι με αξιοπρέπεια και ήθος για την βιωσιμότητα των φαρμακείων και για την φαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούμεθα όλοι ως Ελληνες πολίτες.

  

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας