Ιστορικό συλλόγου Print E-mail

arkhaireΗ Αρκαδία, πέρα από μια ιστορική και σύγχρονη περιοχή, θριάμβευσε στον πολιτισμό μας σαν αναπόληση της ειρήνης, της αθωότητας, της αρμονίας, της φύσης, της χαράς της ζωής, της ελευθερίας στον έρωτα, της ευαισθησίας, της απλότητας του μέτρου και της επιστροφής στην ουσία.

Η Αρκαδία είναι το αμυδρό και υποβλητικό πορτραίτο ενός τόπου απ΄ όπου ο άνθρωπος δεν νοιώθει ξεριζωμένος. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Αρκαδία αποτελεί ποιητική σταθερά του πολιτισμού μας 

«ETINARCADIAEGO»

Σύμβολο διαφορετικών οραμάτων.

Ησίοδος, Πλάτωνας,Θεόκριτος, Βιργίλιος, Οβίδιος, Δάντης, ΄Ερασμος, Πουσέν, Γκαίτε, και πολλοί άλλοι λόγιοι ποιητές, εμπνεύστηκαν και σαγηνεύτηκαν από το αρκαδικό ιδεώδες και το αιώνιο βουκολικό κάλεσμα στην απλότητα και την ευτυχία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την πρωτεύουσα του Μοριά, την Τρίπολη.

Η ιστορία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας αρχίζει τον Απρίλιο του 1896, όταν ιδρύεται το πρώτο φαρμακείο της Αρκαδίας στον Λεωνίδιο, από τον φαρμακοποιό Νικόλαο Καραμάνο.

Το 1898, ο Εμμανουήλ Εμμανουήλ ανοίγει το δεύτερο φαρμακείο στο ΄Αστρος.

Τον Ιανουάριο του 1903 ανοίγει το πρώτο φαρμακείο στην Τρίπολη από τον Νικόλαο Μπακόπουλο.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας σε συνεργασία με άλλους φορείς υγείας σχεδιάζει προγράμματα που αφορούν τους πολίτες. Προγράμματα που έχουν σχέση με την οικολογία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Ο φαρμακοποιός έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο: τον ρόλο του φαρμακοποιού-συμβούλου. Προσπαθεί για τη συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση της κοινωνικής τους προσφοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά,

στην αγαπημένη συνάδελφο Λίτσα Τζάκα-Νταϊφώτη που για μία 20ετία περίπου ήταν Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, και από το 1960 που λειτούργησε το φαρμακείο της μέχρι την συνταξιοδότησή της ήταν μέλος σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια. Κυρία Λίτσα, τα μέλη του Δ.Σ. σ΄ ευχαριστούμε για αυτά που μας πρόσφερες. Μας έμαθες τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη και ότι ενωμένοι θα είμαστε δυνατοί και αποτελεσματικοί.

στον αείμνηστο Γεώργιο Γιαννούλη, Πρόεδρο για επτά χρόνια, παράδειγμα αφοσίωσης, εργατικότητας, ήθους, αξιοπρέπειας τα ιδιόκτητα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας είναι έργο αποκλειστικά δικό του.

Το Νοέμβριο του 2010 έγιναν οι αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, τριετούς θητείας. Από αυτές και μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και τη συγκρότηση σε σώμα, προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα.

 

Πρόεδρος:Φράγκου Βασιλική

Αντιπρόεδρος:Βέμμου Μαρία

Γραμματέας:Σαββάκη Ευσεβία

Ταμίας:Νταϊφώτης Ευάγγελος

Μέλη:Αγγελάκος Αγγελος

        Αποστολοπούλου Χριστίνα

        Δελής Νικόλαος

        Δημητροπούλου Σταυρούλα

        Καλαμπάκα Ελένη